Kan det betale sig at få solcelleanlæg?

- Det korte svar er ja. I stortset alle tilfælde vil et solcelleanlæg kunne betale sig hjem efter 5 - 10 år. Det kræver dog at anlægget der dimensioneret korrekt efter dit forbrug.


Hvad koster et solcelleanlæg?

- Prisen på et komplet solcelleanlæg inkl. montage starter fra ca. 40.000 kr.


Kan solceller dække hele mit elforbrug?

- Som udgangspunkt er det vanskligt at få dækket hele husstandens elforbrug. Det skyldes primært at solceller kun producere strøm i dagtimerne, og der vil derfor være brug for at købe strøm om aftenen og natten.


Hvilket solceanlæg skal jeg vælge?

- Det er vigtigt at solcelleanlægget bliver dimensioneret efter netop dit forbrug. Ved for store anlg vil tilbagebetalingstiden blive for lang da stor overskudsproduktion sjældent kan betale sig.


Kan jeg få tilskud til solcelleanlæg?

- Nej, som det ser ud lige nu er der ingen tilskudsordninger. Med med en rapport fra SolcelleDanmark har du et gennemarbejdet grundlag for din invistering som du kan bruge til forhandlinger i banken.


Bliver mit hus mere værd af solceller?

- I mange tilfælde vil et solcelleanlæg kunne øge husets værdi, det skyldes ikke mindst at et solcelleanlæg kan være med til at forbedre husets energimærke.


Kan min tagtype bruges til solceller?

- Som udgangspunkt kan solceller monteres på alle tagtyper, dog med undtagelse af stråtage.


Hvad er den optimale orientering af solceller?

- Solceller skal helst vende mod syd, øst eller vest. Ved en sydvendt placering opfanges mest af solen midt på dagen, mens en placering mod øst eller vest fanger mere af solen i henholdsvis morgen og aften timerne.


Hvad er et hybridanlæg?

- Et hybridanlæg kombinere solceller med et batteri, derved kan du gemme noget af den producerede strøm og selv bruge den når solen ikke skinner.


Må jeg selv montere mit solcelleanlæg?

- Du må selve montere solcelleanlæget, det kræver dog hjælp fra en autoriseret elektriker at tilslutte anlægget.


Kan I hjælpe med at installere mit anlæg?

- Nej, SolcelleDanmark hverken sælger eller installere solceller. Det skyldes at vi vil holde os 100% uvildige så du er sikker på at den rette rådgivning uden bagtanker.